Google Feedburner Oluşturma

Feedburner Nedir?

Feedburner, Google tarafından satın alınan bir rss okucudur (rss reader). Feedburner sistemi şöyle işlemektedir. Feedburner’a kaydınızı yaparsınız, sizden sitenizin feed adresini ister, ve post yani konu ekledikçe bu konuları rss aracılığıyla sitenizden çekip bülteninize kayıtlı olan kullanıcılara email yoluyla bildirir. Yani bir nevi sizi zahmetsizce okuyucularınızla buluşturur ve reklamınızı yapar.

Feedburner’a Nasıl kayıt Olunur?

Sitenizde halihazırda bulunan konuları rss aracılığıyla okuyucularınızla buluşturmak için bir kayıt oluşturmanız gerekir. http://feedburner.google.com/ adresine giderek kaydımızı oluşturmaya başlayalım. Üyelik için bir gmail hesabınızın olması gerekir. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.

1.Adımda Site adresimizi yazdıktan sonra I am a podcaster seçeneğini mutlaka işaretleyin. Daha sonra Next ‘e basın.

2.Adımda Feed Title kısmına Başlığınızı, Feed Address kısmına ise uzantıyı girin ve Next‘e basın.

3.Adım Tebrikler! Feedburner sitemiz hazır, kaydımız tamam. Burada gördüğünüz sizin feedburner adresiniz olacak. Tekrar altta bulunan Next ‘e tıklıyoruz.

Son Adımda verdiğiniz mail adresinize bir doğrulama postası gidebilir, postanızı kontrol edip onaylayın.Burada yapmanız gereken çok önemli bir adım var, o da mail adresinizi bu panelden aktif hale getirmek. Bunun için Publicize >> Email Subscriptions >> Activate yapmanız gerekir. Yani son resimdeki gibi...


Yorum Yapılmamış